HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2008.11.15. 19:48 Sophia Soldier

Varázslatosan édes ricottakrém

Címkék: gasztro egészség receptek fogyókúra diéta fogyás fitt recept fitness gasztroblog candida édesítő egészséges étkezés candida diéta lowcarb kevés szénhidrát ricottakrém anti candida

A cím jól hangzik, ugye? Nos, elárulom, az édesség is legalább ilyen finom. És kímélő. Merthogy egy diétában, az általam kínált diétában igenis lehet "vétkezni", mert ez egy bocsánatos bűn, hiszen semmi szemetet nem viszünk be magunkba.
Első kérdésem, Ti hogy vagytok? Megy a diéta, egyáltalán elkezdtétek már? Ezen van a legfőbb hangsúly. Sokan elrontják ott, hogy a diéta előtt napokig-hetekig telezabálják magukat, úgy gondolván, hogy később elesnek minden jó falattól. Mit érnek vele? Kitágul a gyomruk, mégjobban meghíznak, tehát értelme a halogatásnak nincs. Minden életmódváltást azonnal el kell kezdeni, higgyétek el, nem megvonás ez, hanem édes öröm, főleg, mikor az új életednek köszönhetően két hét alatt akár 5 kg-t is ledobhatsz magadról. Csodálatos. És nem csökkented drasztikusan a szénhidrátot sem, csak a rosszakat iktatod ki.
Van, aki egyből megvonja magától a szénhidrátokat, mindenfélét, és persze az addigi szénhidrát-drogra rászokott szervezetük ezt nem tolerálja, pár nap után feladják. 
Persze néha muszáj megvonni a szénhidrátokat. Magamról tudom. Sokszor szorultam már candida diétára, a rohanó, egészségtelen életmódom miatt, bizonyára sokan tudják miről beszélek. Vannak gyógyszerek a gomba ellen, de hatékony diéta nélkül nem gyógyulhatsz meg. Utána is vigyázni kell, nem szabad túl sok szénhidrátot használni. Két hét tökéletes megvonás. Még a gyümölcs is tilos. Hát, nem volt könnyű, de azóta...lekopogom...tünetmentes vagyok.

A mostani recept is anti-candida recept, ráadásul édes is. Arra kell vigyázni, hogy 100%-osan mesterséges édesítőt használjunk, mert az nem táplálja a gombát, meghát hízlalni se hízlal. Szóval, jöjjön a híres ricottakrém.

Hozzávalók:

fél csésze ricotta
negyed teáskanál reszelt citromhéj
negyed teáskanál vaníliaaroma
édesítő
(Aki szimplán egészséges-kímélőre vágyik, megspékelheti nektarinnal v. barackkal. Isteni!)

Elkészítés:

Keverd össze a ricottát, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát és ízlés szerint édesítőt, majd hűtsd le. Tehetsz mellé szeletelt nektarint vagy barackot, amelyet édesítővel lecsöpögtethetsz.

Nyugi, 4 g szénhidrát van az egészben, ha a gyümölcsöt kihagyod, szóval büntetlen örömök elé nézhetsz. Jó étvágyat! Nekem nagyon bejött!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr51770848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása