Itt az ünnepi mizéria vége. Bizonyára sokan fullig telt gyomorral, meg vagy 15 csepp Cholagol, vagy pár szem Dipankrin társaságában ültök a képernyő előtt. Nem, nem bántok senkit, hiszen ez az időszak erről szól. Kissé mégis fricskának érzem, hogy az ünnepek alatt sikerült 3 kg-tól megszabadulnom szenvedés nélkül, sőt, néhány pohár alkohol is lecsúszott, ami nem tesz jót az idomoknak... ennek ellenére fogytam.
Hogy hogyan? A titkom roppant egyszerű. Semmit nem ettem, ami fehér lisztet, vagy finomított cukrot tartalmazott volna(kivéve pár pohár krémlikőrt). Ellenben teljesőrlésű kenyérrel és gyümölcsökkel kezdtem a napot, ebédre finom húsokat ettem savanyúsággal, vacsira pedig egy könnyű salátát. A köztes étkezéseim javarészt gyümölcsökből álltak. Nem olyan ördöngős. Bűnözni meg bűnöztem Norbi szaloncukorral. Ja, és a páromtól megkaptam Norbi új könyvét is. Nem gúnynak szánta, csak régen vágytam már rá. A családtól pedig kaptam egy klassz gyümölcscentrifugát, hogy egyre több dolog szóljon az egészségről.
Az ünnep alatt többek között készítettem egy isteni narancsos almalevest, aminek a receptjét szeretném veletek megosztani. Édesen krémes, nagyon laktató, és tökéletesen lowcarb. Ami pedig a legjobb benne, kedvedre variálhatod, majd meglátod hogyan.
Hozzávalók:
2 alma
2 narancs
1 evőkanál keményítő
4 dl tej
édesítő
citromlé
Elkészítés:
Pucold meg az almákat, vágd kis darabokra, locsold le citromlével (hogy ne barnuljon meg), majd tedd fel főni, pont annyi vízbe, ami az almát ellepi. Közben egy másik tálban keverd ki az 1 ek. keményítőt a 4 dl tejjel. Ha az alma felforrt, óvatosan adagold a tejes keveréket a fazékba, keverd össze, tégy hozzá édesítőt, majd főzd még kicsit(kb. 2 perc). Vedd le a tűzről, ha lehűlt, csorgasd bele a 2 narancs levét. A zseniális ebben a receptben az, hogy tálalhatod így is, de ha még krémesebb ízélményre vágysz, pépesítheted botmixerrel. Én erre esküszöm. Díszítheted narancshéjjal, ez csak még kívánatosabbá teszi. Jó étvágyat!