HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2014.01.22. 19:38 Sophia Soldier

Joghurtos gyümölcssaláta és görög saláta

Címkék: saláta egészség receptek fogyókúra diéta fitnesz fitness gasztroblog candida görög saláta egészséges étkezés gyümölcssaláta lowcarb anti candida

Itt az igazi nyár, tombol a strandszezon, de sokan ki sem mernek merészkedni a strandra, természetesen alakjuk miatt. Ekkor őrült fogyókúrába kezdenek, aminek a vége mindig a hízás. Néha több, mint a leadott kilók.
Úgy hiszem, hogy a túlsúlyos emberek pluszkilóinak oka legtöbbször lelki. Ha ezt a bajforrást megszüntetik, akkor általában át tudnak térni a normál étrendre. Vannak fizikai-szervi okok is, ezek legtöbbször a pajzsmirigy alülműködése, a máj helytelen működése, vagy éppen a gyomorban található rossz baktériumok - igen, mint ismeretes, ilyen a Candida is. Ezekkel legtöbbször csak az orvos tud mit kezdeni, de vitaminokkal és helyes étkezéssel tehetünk egészségünkért. A mozgás és a bő folyadékbevitel sem elhanyagolható.
Hogy őszinte legyek, az utóbbi időben a párommal közös ház rendbehozásán fáradoztunk, ezért is nem jutott időm írni. Főzni mégkevésbé, mozogni pedig csak annyit, amennyit a munka engedett. Valóban, én is vétkeztem, emberből vagyok, a Mc Donald's-os fagyi hatására pedig pár kg felszaladt rám. A ház hamarosan kész, én pedig kész vagyok újra turbó üzemmódra kapcsolni. Ez nem őrült diétát jelent. Úgy gondolom, hogy a fontosabb a mozgás, az étkezés a második. Valaha versenyszerűen sportoltam, és az edzések után ettem a nagy karéj kenyereket, de semmi sem látszott rajtam. Ez nem azt jelenti viszont, hogy a sok mozgás elég. Nem. A testünket belülről táplálnunk kell, és nem szemét kajákat fogyasztani. Sokan hivatkoznak arra, hogy itt a válság, és nincs pénzük erre-arra. Hát, szerintem egy diétás étel nem feltétlenül drága. Korábban már leírtam, hogyan helyettesíthető. Arra sem érdemes hivatkozni, hogy a zöldség-gyümölcs megfizethetetlen. Nekem most nagy sláger a nektarin, ma 3 darabot vettem a Sparból, potom 135 Ft-ért. És ebből isteni gyümölcssaláta készülhet. Hamarosan mutatom, hogy hogyan. Ezt candidásoknak nem ajánlom, de ha valaki diétázik, és megőrjíti az édesség utáni vágy, csak bátran készítse el. Aki pedig candida diétázik, az se aggódjon, hiszen számára is nyújtok egy lehetséges alternatívát, természetesen salátára, csak nem édesre, hanem sósra.

Joghurtos gyümölcssaláta

Hozzávalók:
3 nektarin vagy őszibarack
2 zöldalma
1 nagy pohár zsírszegény, cukormentes natúr joghurt
folyékony édesítő ízlés szerint

Elkészítés: A gyümölcsöket mosd meg, ha őszibarackkal dolgozol, hámozd is meg, majd vágd darabokra. Tedd őket egy nagy tálba, locsold meg folyékony édesítővel, majd öntsd nyakon joghurttal. Keverd össze, és már azonnal fogyaszthatod is. A délelőtti órákban egy kevés cukormentes műzlivel is nyakon öntheted a hatás kedvéért.


Görög saláta

Hozzávalók:
40 dkg feta sajt
40 dkg paradicsom
40 dkg uborka
10 dkg paprika (lehet csípős is, ha kedveled az ilyen ízvilágot)
10 dkg lilahagyma
10 dkg olívabogyó
morzsolt oregánó
olívaolaj

Elkészítés: Az uborkát, a paprikát, a paradicsomot megmossuk, és a fetával együtt felkockázzuk. A lilahagymát felszeleteljük és a többi zöldséggel, az olívabogyóval és a fetával összekeverjük. Csipet sóval és morzsolt oregánóval megszórjuk, majd óvatosan átforgatjuk a keveréket.


Akár az elsőt, akár a másodikat, akár mindkettőt választjátok, jó étvágyat kívánok Nektek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr41222813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása