HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2014.02.23. 09:09 Sophia Soldier

Győzd le a candidát!

Címkék: sport siker stressz egészség gyógyulás harmónia önbizalom candida c vitamin ezüstkolloid activia candida diéta anti candida b vitamin normaflore antibiotikumok fogamzásgátlók

Hogy hogyan? Először is a helyes hozzáállás megtalálásával. Hidd el, nekem sem volt könnyű, neked sem lesz az. Fontos megtanulnod néhány alapvető dolgot. A candida csakis akkor győzedelmeskedhet feletted, ha a szervezeted gyenge. Lerágott csont, de tényleg antibiotikumos kúrák után, fogamzásgátló szedésekor és erős stresszhatás esetén figyelhető meg a gomba kiújulása vagy megjelenése. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a magas szénhidráttartalmú ételek(főleg a finomított cukros-lisztes verziósok) rendkívül károsak, és előidézhetik a gombát, hiszen javarészt üres kalóriák és nem támogatják a szervezeted vitaminokkal.
Mikor megjelenik a betegség, sokan nem is tudják mivel van dolguk, hiszen a legkülönfélébb tüneteket produkálhatják. Az orvos meg csak legyint egyet a "hipochonderségre", mert általában így szokták. Holott a candida jelenléte és károkozása tudományosan alátámasztott. Ha orvosunk ilyen, akkor inkább hagyjuk a fenébe, és járjuk a magunk útját.
Az első és legfontosabb lelki békénk, nyugalmunk helyreállítása, hiszen minden innen indul ki. Azt mondják a betegségekre is, hogy elsősorban lelki eredetűek, csak aztán öltik magukra a fizikai felismerhetőség fátylát. Szóval ha az ember stresszes, sokat melózik, akkor egy picit lejjebb kell adnia belőle. Ez - tapasztalataim szerint - nem jelent teljesítményromlást. Csak figyelj oda arra, amit csinálsz, csináld tiszta szívvel, de a munkát soha ne vidd haza.
Ha lelkileg rendbe teszed magad, az már félsiker. A történet fizikai része jóval ördöngősebb, de viszonylag könnyen tanulható, ha elég akaraterővel rendelkezel, és gyógyulni akarsz. Még a legkilátástalanabb helyzetben lévő candidásoknak is 3 hónap elég a teljes gyógyulásra. Lássuk hogyan:
1. Erősítsd a bélflórádat, antibiotikumok helyett probiotikumokkal. Ehhez tudom ajánlani a gyógyszertárban kapható Normaflore-t, de ha a pénztárcád szűkre van szabva, akkor a cukormentes Danone Activiát (Figyelem! Csak a natúr Activia cukormentes, az édesfehér és a gyümölcsös-magvas változatok mind cukrozottak!)

2. Állítsd helyre a vitaminháztartásod. Én elsősorban C-vitamint javaslok. A betegség mértékétől függően 500-1000 mg-ot. Tudom, sok emberbe azt tömték, hogy a töménytelen mennyiségű C-vitamin vesekőhöz vezet. Több kísérlet kimutatta, hogy mindez alaptalan. Ezen híreszteléseket a gyógyszerlobbi terjeszti, méghozzá azért, mert ha túl kevés C-vitamint eszel, akkor könnyen megbetegedsz, és többet vásárolsz majd a méregdrága gyógyszereikből. Szóval, emberek, a C vitamin rendkívül hasznos anyag. Szent-Györgyi Albert is napi 1500 mg-ot fogyasztott belőle, és egészségesen, sokáig élt.
A C-vitamint nem csak a "helyreállítás" ideje alatt javaslom, hanem utána is, napi 500 mg-ot. Én minden nap ennyit fogyasztok.
Az idegrendszerednek és a vérképzésednek hasznos lehet még a B-vitamin, ebből a betegtájékoztatón javasolt napi adag tapasztalataim szerint éppen elég.

3. Győzd le a candidát - gyógyszerek nélkül! Vicces, de igaz. Előre mondom, hogy amit leírok, azt kipróbáltam, megtapasztaltam, és mindezért, ha pontosan követed az utasításaimat, felelősséget vállalok. Az interneten bukkantam rá egy rejtett csodaszerre, az ezüstkolloidra. Eleinte magam sem hittem, hogy ilyesmi létezhet, de létezik. És mint újfent kiderült, eltitkolására szintén a gyógyszerlobbi szakosodott. Hatása az antibiotikumokéval megegyező, de a gyomrot egyáltalán nem bántja, és a jó baktériumokat sem támadja meg, külsőleg-belsőleg alkalmazható. Én pl. ha érzem, hogy a gomba felszaporodófélben van bennem(mert a fogamzásgátlót meg a stresszt nem tudtam száműzni...), akkor mindig ezüstkolloiddal öblögetek. Bioboltokban kapható, teljesen korrekt áron, és használ. Napi 1-2 teáskanállal kell inni, de ha súlyosabb a dolog, akkor reggel,  délben és este is egy teáskanállal. Az a titka egyébként, hogy a szájba véve öblögetni kell, mert nyelv alól szívódik fel legjobban. Ha már meguntad az öblögetést, le is nyelheted. Egy fontos! Csak bolti tisztaságú, megbízható helyről származót vásárolj. Amalgám töméssel rendelkezőknek nem javallott. Ajánlott a használatában szünetet tartani, ha teljesen tünetmentes vagy.

4. Candida diéta: Igen, amit már az előző bejegyzés valamelyikében írtam. Mit ehetsz és mit nem. Jól tudod. Az étrend betartása nehéz. Saját tapasztalatból mondom, hogy ez az egész legnehezebb eleme, de ha az ember beteg, akkor úgy gondolom, legyen ereje végigcsinálni. Miután a candida elcsendesedett, utána is fontos tartani a helyes étrendet. Úgy értem, utána módjával lehet gyümölcsöket vagy éppen hüvelyeseket fogyasztani, de a cukrot, lisztet, rizst és még a krumplit is igyekezzünk elkerülni. Cukorpótlóként az aszpartámot javaslom, lisztpótlóként pedig bizonyos esetekben (pl panírozásnál) jól jön a zabkorpa, de ha ezt pénztárcánk nem engedi, akkor a teljeskiőrlésű lisztekkel próbálkozzunk, ami egyáltalán nem drága. A prézlit meg felejtsük el!

5. A kiegyensúlyozott, nem túlhajszolt sportolás segít a szervezetből kiűríteni a méreganyagokat, és edzeni azt. A sport hozzásegít az egészséges szívhez és érrendszerhez. Napi 45 perc, vagy másnaponta 1,5 óra mozgást javaslok. Fontos, hogy ne száz fokon forrj. Eddz annyit, amennyi megizzaszt, de nem merít ki ájulásig.

6. És mégegy. A harmónia. Másokkal, és önmagaddal. Jutalmazz meg mindenkit egy mosollyal, meglátod, visszamosolyognak rád. Légy kedves, kézséges. Ha valami idegesít, sose emészd rajta magad, inkább beszéld meg az illetővel. Ne bosszankodj, ne kiabálj, próbálj nyugodt maradni. Ami pedig a legfontosabb: higgy magadban! Higgy abban, hogy meg tudod csinálni. Róma sem egy nap alatt épült, a munkához, a sikerhez sok-sok idő és befektetett energia kell. Ennek fényében kívánok munkádhoz sok sikert és jó egészséget!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr751262374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása