HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2014.03.13. 19:46 Sophia Soldier

Végleges fogyás - egészségesen

Címkék: saláta gasztro egészség motiváció receptek fogyókúra diéta fogyás recept gasztroblog candida életmódváltás anti candida h1n1 végleges fogyás

Kedves Olvasóim!

Újult erővel kezdem az új évet, és folytatom a blogírást is. Túl vagyok  H1N1-en, és nem volt közel sem olyan vészes, ahogy lefestették. Gyakorlatilag 3 napig voltam gyenge, egy nap volt lázam, és ennyi. Persze a végtagfájdalom az őrületbe kergetett, és jópár herpesz is kijött a számon, hamar túllettem rajta. Azt hiszem, ezt csak a vitaminoknak és az egészséges ételeknek köszönhetem, amit fogyasztottam. A betegség után szükség volt regenerálódásra, úgyhogy nem sajnáltam magamtól sem a fagyit, sem a tortillát. Mégis itt vagyok, és jól vagyok.

Arra vállalkozom, hogy megmutassam Nektek a végleges fogyás útját. Azt az utat, amelyre roppant nehéz rálépni, de ha az előírások szerint jársz majd rajta, inkább a letérés lesz a nehezebb. Amint rákap az ember az egészséges életmódra, onnastól kezdve nehezen mond le az egészséges finomságokról. Igazán ki kellene nyissuk a szemünket, és ez mindenkinek szól. Egy életünk van. Miért akarunk a saját zsírunkban fuldokolni, mikor élhetnénk teljes életet? A válasz kézenfekvő. Mert lusták vagyunk. Mert nehezen vesszük rá magunkat a változtatásra. Mert minden fontosabb. Kibújunk, hogy "majd holnaptól fogyózom", de addig is mit csinálunk? Jól telezabáljuk magunkat, felkészülünk az ínséges időkre, és kövérebbek leszünk, mint addig bármikor.

Higgyétek el, nem bántásként mondom. Ezért is beszélek többes számban, bár, saját esetemben alkalmazhatnék múlt időt. Ezekbe a zsákutcákba én is belefutottam, és végigszenvedtem mind. Először az agyunkban kell rendet tenni, és ez nehezen megy. Pláne akinek magánéleti gondjai vannak, és az evésbe menekül. Közhely, hogy próbáljuk megrágni az ételt, jól, ne pedig csak rágás nélkül nyeljünk. Az anyagcserét is érdemes felpörgetni, én pl. a hétköznapokban napi 6-7-szer eszem, persze kis adagokat.

Véglegesen lefogyni, csaknem lehetetlen. De azt írtam,hogy CSAKNEM. Motiváció. Kitartás. Erre van szükség. Nekem a legnagyobb motiváció a tükör volt, helyesebben, amit láttam benne. Hiába is tartott a párom a világ leggyönyörűbb nőjének (és Rajta kívül még sokan mások), én nem bíztam magamban, hisz nagyon erősen élt bennem a régi beidegződés, hogy én nem vagyok szerethető, csak mert van rajtam egy kis "husi". Először ezzel az agyrémmel kellett leszámoljak. Csak ezután jöhettem békébe önmagammal. Elkezdtem fogyinaplót vezetni. Minden alkalommal leírtam mit ettem, és mikor, este pedig rövid összegzést tettem, hogy mit csinálnék másként. Erős kontroll alatt tartottam magam, aztán utána már minden olyan természetes volt, és nem kívántam az agyonfűszerezett, lisztezett, cukrozott ostobaságokat. Aztán, a múltamból adódóan a sport hiányzott talán legjobban. Arra hivatkozunk, hogy nincs rá időnk. Igen, volt, hogy este 9-kor értem haza, hullafáradtan, tekintve, hogy reggel 8 óta talpon voltam, mégis elmentem futni. Csak rávenni volt magam nehéz, utána csupa kellemes érzés járt át, és örültem, hogy kimozdultam.

Szeretnék Veletek megosztani egy tuti receptet. A Kedvesemmel Egerben wellness-hétvégéztünk, és ezt fogyasztottuk második fogásként, a brokkolikrémleves után. Íme a csodasali. Olyan mindent bele-féle.

Hozzávalók (2 személyre):

2 nagyobb paradicsom
egy negyed káposzta
1 kisebb lilahagyma
1 zölduborka fele
só, bors
olívaolaj
kapor
light joghurtos öntet
grillezett csirkemell, ízlés szerint


A paradicsomot felvágom, a lilahagymát, zöldubit szintén, a káposztát lereszelem. Egy tálba dobom őket. Sóval, borssal lágyan megszórom, olívaolajat öntök rá, illetve egy kevés kaporral is meghintem, majd nyakon öntöm light joghurtos öntettel. Az étteremben grillezett csirkemellel kínálták. Nekem ma sajnos abból nem volt itthon, de enélkül is zseniálisan finom lett. Egy kis szárított bazsalikom sem rontja el. A joghurtos öntet is elhagyható. Ízlések és pofonok. Jó étvágyat hozzá!
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr951755567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ANCSI 2010.02.22. 08:58:15

Szia Aig várom,hogy teremjen a kertemben paradicsom,káposzta,és uborka.Szinbbé lehet vele tenni a diétás ételt,és ez a recept nagyon tetszik..Kiváncsi vagyoka folytatásrajobuli30kilovalkesobb.blog.hu

FitRea 2015.07.19. 14:17:56

Kedves Blogger!

Nagyon szeretem a blogod, épp diétázom és elkezdtem készíteni saját blogomat is, hogy követhető legyen amit csinálok. Ha van időd, kérlek nézz be hozzám, tegnap indultam:
egeszsegesmindennapok.blog.hu/
Bocsi a reklámért, csak nem tudom, hol kéne reklámoznom, hogy felleljék azok akiknek szüksége van rá.
Rea
süti beállítások módosítása