Ugye sokan izgatottak vagytok már a holnap miatt? Be kell valljam, én is közétek tartozom. Szeretnék valami elképesztő finomsággal kedveskedni a páromnak (és saját magamnak is), de fontos szempont, hogy egészséges és kímélő ételeket ehessünk ezen a csodás ünnepen. Egy roppant ízletes, de élvezhető menüsort állítottam össze, amit biztos ami biztos alapon kipróbáltam előtte. Rólam tudni kell, hogy nem receptek alapján és szakácskönyvekből főzök, hanem legtöbbször a saját ötleteimet próbálom néhány korlát közé beszorítani, ami általában egész jól megy, és a végén a kaja elsöprő sikert arat. Persze nekem is előfordul, hogy elrontok valamit, mint ahogy bárkivel megeshet. Ezért választottam egyszerű menüsort Valentin napra, hogy bárki könnyűszerrel elkészíthesse.
Előétel: Spárga-sajt leves
Főétel: Rántott csirkemell diós bundában és fitness panírban
Desszert: Csokoládékrém málnával
Spárga-sajt leves
6 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
5 dl tejszín
1,5 dl light tejföl
20 dkg reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
Egy nagy lábosban főzd puhára a hagymát az olajon. Add hozzá a spárgát, a levest, a tejszínt, és fűszereket. Néha keverd meg, és amikor besűrűsödik, vedd kisebbre a hőfokot. Letakarva gyöngyöztesd még 10-12 percig, hogy a spárga megfőjön, aztán add hozzá a sajtot és a tejfölt. Kevergesd, amíg a sajt elolvad, és ahogy újra felforr, leveheted a tűzről. Pépesítsd botmixerrel. A tetejére tehetsz főtt spárgát díszítésként, illetve egy kevés reszelt sajtot is.
Rántott csirkemell diós bundában és fitness panírban
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell ízlés szerint felszeletelve
10-15 dkg teljesőrlésű liszt
10-15 dkg update zsemlemorzsa
ízlés szerint darált, vagy kisebb darabokra tört dióbél
1 tojás
só,bors
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A zsemlemorzsát keverd el a dióval. A csirkemelldarabokat sózd, borsozd, forgasd a teljesőrlésű lisztbe, majd a tojásba, végül a diós zsemlemorzsába. Az elkészült darabokat tedd felhevült olívaolajba, melyben rövid idő alatt aranybarnára sül. Mellesleg, hogy ne legyen olyan unalmas, tehetsz mellé akármilyen zöldsalátát.
Csokoládékrém málnával

2 dl tejszín
2 evőkanál natúr kakaópor
folyékony édesítő ízlés szerint
néhány szem málna
Verd habosra a szobahőmérsékletű mascarponét a kakaóporral, add hozzá az édesítőt, majd a tejszínből 1,5 dl-t verj fel, add hozzá ezt is. Tedd ki poharakba. A tetejére a maradék 0,5 dl felvert tejszínt tedd, ezzel, és még néhány szem málnával díszítsd. Hűtve tálald.
Remélem, a Valentin nap ezáltal is kellemesebb lesz mindnyájótoknak. De szerintem egy ilyen menü még az egyedülállókat is megörvendezteti, tehát szinglik, fogjatok bátran fakanalat, és bűvészkedjetek el ezzel a menüvel. Sok sikert és jó étvágyat!