HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2008.10.30. 21:53 Sophia Soldier

Fogyjunk finoman!

Címkék: sport evés egészség receptek fogyókúra diéta fogyás fitnesz fitt recept fitness mozgás étkezés fittség cézár saláta egészséges étkezés csirkés cézár saláta diétás cézár saláta

Finoman fogyni? Azt hiszik oly sokan, hogy a fogyókúra csak kínszenvedés, lemondás és önsanyargatás. Hát nem. Minden szabad, ami zöldség, sovány husi, cukor-és lisztmentes finomság... tovább is van, mondjam még? Inkább mutatom.
A mai napon egy isteni cézár salátával készültem nektek, természetesen szigorúan diétásan. Könnyen és gyorsan elkészül. Az egyetlen gond az, hogy a csirkemell drága, sőt, szinte minden húsféle drága, főleg így a gazdasági válság közepén áldoz az ember ilyesmire kevesebbet, de megnyugtathatok mindenkit, lehet használni hozzá ezt a zacskós csirkemellsonkát is, ami a Pennyben nem több 200 forintnál. A recepteknél tudnunk kell kreatívnak lenni, és tudni azt is, hogy mivel helyettesítsünk 1-1 dolgot.

Fogyni nem nehéz. Elhatározás kérdése. Ha az ember tényleg csinos és egészséges akar lenni, el kell hitetnie magával, hogy máris az. Minden tevékenység az agyban kezdődik. Utána pedig érdemes alaposan tervezni a napjainkat. Az alapszabályok a napi ötszöri étkezés, amennyiben ez lehetséges. Hogy miért? Mert ezzel felpörgetjük az anyagcserét. Minél kevesebbet étkezünk, annál lassabb lesz a metabolizmusunk. A délelőtti órák folyamán igyekezzünk szénhidrátot bevinni, hogy az agyunkat ellássuk egész napra energiával, viszont délután és este kacsintgassunk inkább a fehérjék felé. Nyugalom, millió receptet fogok még közölni, hogy legyen miből válogatnotok. Az étkezés röviden, dióhéjban ennyi. Ez az, amit feltétlenül tudnotok kell, mielőtt nekiindultok. Ne éhezzetek! Egyetek óvatosan, lassan, megrágva minden falatot, így érezni fogjátok a teltségérzetet, és nem eszitek magatokat degeszre. Együnk élvezettel! Nem sokat, nem keveset, pont eleget. Nem kell lemondani semmiről, de megfelelő időben és mennyiségben kell fogyasztani ezeket.

A másik dolog a mozgás. A heti 3X1 óra a szakirodalom szerint ajánlott, de ha kímélő mozgásformát választ az ember, amit élvez is, így például az úszás, biciklizés vagy éppen az ellipszis tréner, akkor minden másnap nyugodtan mehet. Én bevallom becsületesen és őszintén, a 7 napból 6-ot az ellipszis tréneren töltök, 50 percet naponta. Javítja az állóképességet, és az ízületeket sem terheli meg. Ez mindenkinek a maga választása. Nagyon kövér emberek esetén nem javasolják a nehéz mozgást, sőt, a sétát sem nagyon. Előbb diétával fogyni, aztán már mozogni is lehet. Kevesebb súlyfeleslegnél ne féljetek a sporttól. Minden kezdet nehéz, de idővel olyan lesz, mint a drog. Hasznos drog.

Szóval, cézár sali diétásan elkészítve. Íme a beígért recept, egyszerűsíteni, módosítani természetesen szabad!

Hozzávalók (6 személyre)

A salátához:

45 dkg csirkemellfilé

30 dkg jégsaláta

2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Az öntethez:

2 evőkanál light majonéz

1/4 csésze sovány tejföl

1/4 csésze 0 %-os tej

2 evőkanál citromlé

1/2 teáskanál szárított mustármag

3 evőkanál reszelt parmezánsajt

1/4 teáskanál só

őrölt feketebors

Elkészítés

1. Előkészítem a grillsütőt. Egy közepes tálban összekeverem az öntet alapanyagokat. 1/2 csésze öntetet külön teszek.

2. A csirkemelleket az öntetbe teszem és 15 percig hűtőben tárolom.

3. A húst kiveszem a pácléből és középerős lángon oldalanként 5-6 percig grillezem. A grillezett csirkemelleket csíkokra vágom.

4. Egy nagy tálban összekeverem a salátához valókat. Leöntöm a félretett öntettel és megkeverem.

5. A salátát 6 egyenlő részre osztom és tányérokra teszem, tetejére kerülnek a csirkemell csíkok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr16741409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása