HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2014.04.13. 09:27 Sophia Soldier

Penne Jamie módra - két variációban

Címkék: gasztro egészség fogyókúra diéta fogyás vacsora fitness jamie oliver carbonara penne gasztroblog veteményezés egészséges étkezés súlytartás bio zöldségek varázslatos ebéd cukkini carbonara penne paradicsommal

Aki ismer engem, tudja, hogy bolondulok Jamie Oliverért. Persze, Gordon Ramsey konyhaművészetét sem vetem meg, szóval, ezek az angolok csak tudnak valamit.

Fanatikus vagyok, tényleg, Jamie-t illetően. Ahogyan telik az idő, egyre jobban szeretem őt. Pár évvel ezelőtt is szerettem, de a fogásai jóval nehezebbek, az alapanyagai pedig kevéssé voltak beszerezhetőek ebben a kisvárosban, ahol élek. Hála a multik terjeszkedéseinek, némelyest enyhült a helyzet. Viszont legutóbbi könyve, a Jamie konyhája számomra egy valódi gasztronómiai siker. Egyszerű, gyors, ízletes és marha egészséges fogások, megspékelve kertvezetési tanácsokkal. És igen, aki teheti, nyugodtan veteményezzen, én is ezt fogom tenni. Nincs jobb annál, mint mikor magad termeled meg a fenséges zöldségeket, abszolút bio módon. Én legjobb példának a lollo salátát tudom hozni. A sparban 5-600 Ft alatt nem lehet beszerezni, néha van a Lidl-ben is, borsos áron. Viszont vettem egy csomag salátamagot 300 ft-ért, és kb. 15 lollo saláta lett belőle. És még mérgezni sem mérgezte a salit semmiféle anyag. Ezen érdemes elgondolkodni! Én is veteményezni fogok, újfent.

Na de túlságosan messze kanyarodtam. 2 féle penne receptet akarok Veletek megosztani. Aki diétázik, annak inkább ebédként javaslom, aki súlyt tartani szeretne, az módjával este is fogyaszthatja. Természetesen szigorúan teljesőrlésű tésztából készüljön!


Csodás cukkini carbonara

Hozzávalók 4 személyre:
6 közepes méretű cukkini
fél kg teljesőrlésű penne
só,bors
4 nagyméretű tojás
100 ml habtejszín
2 marék frissen őrült parmezán
olívaolaj
12 szelet pancetta vagy baconszalonna, kis kockákra vágva
egy kis csokor kakukkfű felaprított levelei

 


Elkészítés:
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Hosszában vágj négyfelé egy nagy cukkinit. Vágd ki és dobd el a középső, magvas, szivacsos részeket. Ezután aprítsd el a pennéhez hasonló méretű és formájú darabokra. Ha kicsi cukkiniket vásárolsz, akkor csak simán vágd fel, ne magozd őket. Ha felforrt a víz, dobd bele a teljesőrlésű pennét, és szigorúan al dentére főzd.
A krémes carbonara elkészítéséhez üss fel 2 tojást egy tálban, add hozzá a tejszínt és a parmezán felét, és villával keverd össze. Sóval, borssal ízesítsd és tedd félre.
Forrósíts fel egy serpenyőt, önts bele egy adag olívaolajat, és a pancettát vagy a baconszalonnát pirítsd meg benne ropogósra, majd add hozzá a cukkiniszeleteket és 2 nagy csipet borsot. Szórd bele a kakukkfű leveleit, aztán jól keverd össze. Addig pirítsd, amíg a cukkini színesedni kezd és kicsit megpuhul.
A következő fázisra nagyon figyelj, mert könnyen elrontható. Gyorsan kell dolgozz. Amikor a tészta megfőtt, szűrd le, és egy kevés főzővizet tegyél félre. A tésztát forgasd bele a cukkinis-baconos serpenyőbe, vedd le a tűzről, aztán adj hozzá egy merőkanálnyit a főzővízből és a tejszínes mártásból. Gyorsan dolgozd össze, és ne főzd tovább, mert a tojásból rántotta lesz!
A tésztát forgasd össze a szósszal, add hozzá a maradék parmezánt, és ha kell, még egy kis főzővizet, hogy a mártás szép, selymes legyen. Azonnal tálald, de előtte mindenképpen ellenőrizd az ízét.
Őrületesen finom lesz!


És íme, a második variáció:

Penne paradicsommal, bazsalikommal és pecorino sajttal

Hozzávalók:
750g paradicsom
olíva olaj
só, bors
balzsamecet
500g teljesőrlésű penne
egy friss csokor bazsalikom
pecorino sajt szeletek






 


Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra(gázsütőn 6-os fokozat)
Dobd a paradicsomokat egy nagy tepsibe, öntözd meg olíva olajjal, dobj rá sót, borsot és tedd 20 percre az előmelegített sütőbe. Amikor szépen megsült, nyomkodd össze a paradicsomot egy villával kisebb darabokra, hogy kifolyjon a csodás leve, ezután locsold meg őket balzsamecettel.
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és a teljesőrlésű pennét főzd benne al dentére.
Ha kész, szűrd le, és add hozzá az olívaolajos-balzsamecetes paradicsomos csodát, tépkedj rá bazsalikomleveleket, és dobj rá pecorino sajt szeleteket. Varázslatosan finom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr1001837353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása