HTML

Diéta és fitness

Bizonyára sokan kutatják a végleges fogyás titkát, és az egészséges életét, pláne azért, mert Magyarországon rengetegen halnak meg szív-és érrendszeri betegségekben, amely a rossz étkezés és a mozgásszegény életmód következménye. Nem elhanyagolható szempont a külső megjelenés sem. Bizonyára tudjátok, néhány kiló minusz az önbizalmunkon látszik meg először. A blogban tippek, trükkök, receptek találhatók, de nem mellőzöm a személyes hangvételt sem, hiszen én is bejárom azt az utat, amit oly sokan mások. Remélem, segítségetekre lehetek egy boldogabb, és fittebb élethez vezető úton. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Partnerek: http://www.hellovideo.hu
http://www.lilliput.hu - napi kvíz
Aktuális nyereményjátékok gyűjteménye - webnyeremeny.hu
Biztosítás
CASCO
Kötelező
Szálláshelyek
Hotelek, utazás
Horvátország
Repülőjegyek

Egészséges élet, könnyed fogyás

2009.04.11. 07:52 Sophia Soldier

Candida diéta

Címkék: gyümölcs egészség receptek fogyókúra diéta hús zöldség cukor gasztroblog candida candida diéta lowcarb anti candida vaníliafagyi candida receptek

Kedves blog olvasók!
A statisztikáim, keresőkifejezéseim között nézegetve bizony látom, hogy rengetegen közületek anti candida receptek után kutattok. Sajnos, ez már csak ilyen női kór. Én milliószor jártam vele orvosnál, aki felírta a legkülönfélébb gyógyszereket, a diétát is tartottam, el is múlt a betegség, de folyamatosan kiújult. Hogy hogyan akadályozható ez meg? Akkor még én sem tudtam, de mára már sajnos sikerült kitapasztalni.

Először is, tartani kell a diétát a tünetmentes időszakban is, másrészt, hogyha valakinél a gomba nőgyógyászatilag okoz panaszt, próbálja ki a szappant. Viccen kívül. Nálam ez vált be. Mindenféle illatos tusfürdőket meg hasonlókat nélkülöztem, ami esetleg irritálóan hathat, és egyszerű szappanra váltottam. Láss csodát, azóta tökéletesen érzem magam, minden gond nélkül, ráadásul a szénhidráttól sem kell rettegnem.

Tulajdonképpen minden ehető, ami lowcarb. Riogatnak minket a debil női magazinok, hogy még édesítőt sem szabad enni. Már bocsánat, de egy aszpartam alapú édesítőben nincs semmi természetes, nincs semmi tápanyag. Ha ez így van, mégis hogyan táplálkozhatna belőle a gomba? Na de hagyjuk. Aszpartam alapú édesítőt bátran használj, ami tilos, azok a különféle cukrok, pl. kristálycukor, fruktóz, barnacukor...ja, és a mézet is el kell felejteni. Ami pedig sokaknak elkerüli a figyelmét: a keményítő is cukor, szóval levest vagy pürésíteni kell, vagy pedig tejföllel behabarni, a keményítő, liszt is halálosan tilos! Az alkohol szintén cukor, de ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez iránta, 1-1 deci száraz(!) vörös-vagy fehérbort elfogyaszthat.

Az olajaktól nem kell félni, maximum a hízás miatt. Én leginkább a napraforgó- és  olívaolajat javallom, viszont ha tudjuk helyettesíteni, akkor jobb párolni az ételt. Apropó, olajat tartalmaznak még a különféle csonthéjas gyümölcsök, ezt is érdemes néha-néha fogyasztani, hiszen a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaznak.

Aminek örülhetünk, az a sovány húsok, a tojás, és a halak. A feldolgozott élelmiszerekkel viszont, mint pl. a szalámi, sonka, virsli stb., nagyon vigyázzunk, hiszen nagy mennyiségben tartalmazhatnak szőlőcukrot. Olvassátok csak el egyszer az összetevők listáját!

Minden, ami cukrot, élesztőt, szénhidrátot tartalmaz, sajnos mellőznünk kell az étkezésünkből. Így a gyümölcsöket is, viszont a diéta ideje alatt érdemes vitaminnal pótolni a lecsökkent mennyiséget. Én például úgy pótoltam az édesíz-élményt, hogy natúr joghurtot kakaóporral és folyékony édesítővel összekevertem, és ezt ettem...hát, a semminél azért mégiscsak jobb.

A zöldségek rendkívül sok lehetőséget nyújtanak, 4 félét viszont mellőznék egy anti-candida étrendből, ez a kukorica, a sárgarépa, a burgonya és a borsó.

Ha sajtéhséget érzünk, akkor próbáljunk meg megálljt parancsolni magunknak, egyéb esetekre pedig ott a mozarella, amit nem szeretnek a gombák.

Tudjuk, hogy a candida forrása legtöbbször a gyomor, tehát itt kell rendet tenni. Naponta 3-szor, étkezés előtt vagy után együnk meg 1 kanál zabkorpát, aminek szénhidráttartalma alacsony, mégis, tulajdonképpen "ledörzsöli" a gombákat.

Most pedig álljon itt az egyik kedvenc receptem annak példázására, hogy lehet a diéta alatt is jókat enni:

Diétás vaníliafagyi

Hozzávalók:
5 tojássárgája
édesítőszer
vaníliakivonat/eredeti vanília
1 és 1/4 csésze tejszín habbá verve
1 csésze víz

Elkészítés:
Öntsd a vizet a turmixgépbe, add hozzá az édesítőt, a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, vagy a kikapart vaníliamagokat,  ezt mixeld közepes fordulaton 30 másodpercig. Óvatosan forgasd bele a keveréket a felvert tejszínbe, nehogy összetörjön. 2 órán keresztül fagyaszd.

 



 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dietaesfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr971058860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xycdoka (törölt) 2011.04.21. 21:18:38

Szia!Sajnos én is beálltam a Candidások csoportjába... :( Kérdésem az lenne, hogy pont babát várok, és h a terhesség alatt is csinálhatom ezt a diétát?? Nekem is elegem van az orvosok állandó recept írásaiból. Úgy gondolom, h a sok gyógyszer, és hüvelykúp többet árt a babának, és nekem, mint használna! Kérlek ha tudsz segíts!!! Előre is köszönöm! Szép estét! Csicsuka

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2011.04.22. 04:33:26

Szia!
Mivel nem vagyok szakember, ezért magánemberként adok tanácsot.
Nem feltétlenül a diéta lenne a cél, mert ha megvonsz a szervezetedtől dolgokat, az előbb-utóbb megbosszulja. Egy hosszútávú életmódrendszert célszerű kialakítani.
Az én személyes javaslatom a következő: mindent ehetsz úgy, mint eddig, cukor és fehérliszt nélkül. A keményítő is tilos, mert tulajdonképpen cukor. A mesterséges édesítőt nem javaslom ilyen esetben, viszont megjelent egy 100 %-osan természetes édesítő, a Stevia. Itt találhatod meg: stevia.uw.hu/index.html
A húsok, halak, saláták, tojás, a legtöbb zöldség és a savanyú gyümölcsök gond nélkül fogyaszthatók. A tejet viszont inkább kerüld el, mert a laktóz is tejcukor. Helyette jobb a szójatej.
Ha vásárolsz, mindig nézd meg az összetevők listáját. Ha ott van közte a cukor, akkor dobd el. A kekszeket, csokit, gumicukrot és társait el kell felejteni. Rengeteg felvágottat telepakolnak cukorral, szóval érdemes szétnézni.
A teljes őrlésű liszt nem a legjobb alternatíva ilyen esetben. Ha nem tudsz lemondani a kenyérről, tésztáról, nagyon minimális mennyiségben a Norbi update termékeket javaslom, ami viszonylag drága, de kicsitől is jól laksz, hiszen a szénhidráttartalma fele, de a rosttartalma kétszerese a teljes őrlésű kenyérnek. Szóval módjával ezt is lehet.
Nem árthat még egy belső tisztítás, hiszen ez a betegség a gyomorban kezdődik. Én javaslom, hogy minden reggel igyál meg fél dl aloe vera gélt éhgyomorra (és ne többet). A DM-ben lehet kapni 3500 Ft-ért, ez a legolcsóbb változat, én ezt fogyasztom és nagyon szeretem.
Az itt felsoroltak az én magánvéleményem, és javaslom, hogy konzultálj egy dietetikussal a problémádról.
Úgy gondolom, 9 hónapig nem lehet megvonásban élni. Ezért az arany középutat kell megtalálnod. Kívánok ehhez nagyon sok sikert és jó egészséget Neked és a Picinek is!

Lez · http://lezlands.blog.hu 2016.12.11. 02:27:08

Kedves Sophia!

Alapvetően jókat írtál, és nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a candidával, hozzuk be és tartsuk benn a köztudatban a betegséget, mert nagyon sunyi, és nehéz diagnosztizálni. Magam is, pasi létemre évekig beteg voltam, anélkül hogy tudatosult volna, mi a bajom. Bőrproblémák, emésztés, agy lelassulása, ilyenek voltak a tünetek, fene se gondolta volna hogy létezik ilyen betegség.

Néhány dolgot viszont a helyére tennék, mert fontosak a részletek is. A candida diéta alatt gombát és gombával készült termékeket sem szabad fogyasztani, így a tejföl sem jöhet szóba habarásként. Helyette levestől vagy főzeléktől függően pl. köleslisztet lehet használni.

A cukros bekezdés is teljesen helytálló, csak az egyetlen fontos kivétel hiányzik: a xilit. A xilitet nem tudja a candida felhasználni, ezért nyugodtan édesíthetünk vele, ráadásul még valamennyi tápanyagot is hordoz. Ha hihetetlennek tűnik, csak meg kell nézni, hogy az iparban hogyan gyártják a xilitet: candida gomba segítségével.

Továbbá nagyon fontos, hogy végleges eredményt nem lehet elérni anélkül, hogy egy szigorú diétat nőknek 3, férfiaknak 1 hónapon keresztül végig ne csinálnál. A szigorú azt jelenti, hogy nincs pohár bor, nincs fél adag szénhidrát. Következetesen kell végigcsinálni, és valószínűleg nem úszod meg, hogy napokat tölts étrenddel kapcsolatos kutatással, és magad készítsd el a napi betevődet.

Nehéz, de megéri végigcsinálni, erről biztosíthatlak :)

Lez · http://lezlands.blog.hu 2016.12.11. 02:29:09

Még egy fontos alapanyag: A kókuszolaj. Gombaölő hatása van, így nagyon jól passzol a diétához.
süti beállítások módosítása